lauantai 3. maaliskuuta 2012

Puolimatkan krouvi

Tänään ohitettiin vähemmän maagiseksi jäänyt puolimatkan rajapyykki viikoilla 19+0. Näin ainakin toivomme. Puolimatkaa siis. Viikot kun eivät sentään kulu pelkkien toiveiden varassa.

Päivän ohjelmassa oli kaiken muun ohella n:nnes kierros paikallisella lastenvaatekirppiksellä. Ensimmäisellä käyntikerralla kori täyttyi pikavauhtia kukkuroilleen, sillä sattuneesta syystä kaappimme eivät pursua lastenvaatteita entuudestaan. Mitään emme siis omistaneet ennalta, ja koska lähipiiristäkään ole tiedossa mittavia vaateperintöjä, oli aihetta alkaa kartuttaa edes jonkinlaista vaatevarastoa Nysän varalle. Koska varsinkin kaikkein pienikokoisimpien vaatteiden kuluminen vauvoilla on luokkaa mitätön, tulimme heti alussa Matemaatikon kanssa siihen tulokseen, että vaatteet ostetaan pääasiassa käytettyinä. Ensimmäisen kirppisreissun jälkeen muu onkin ollut mahdotonta, sillä noin kolmen uuden bodyn hinnalla kannoin kotiin kukkuraisen korillisen käytettyjä mutta lähes käyttämättömän kuntoisia vauvanvaatteita. Seuraavilla kerroilla saalis on jäänyt laihemmaksi, sillä edes me emme tarvitse järjetöntä määrää 52-68 senttisiä vaatekertoja - varsinkaan, kun tällä kasvuvauhdilla Nysä ei tule niihin pienimpiin koskaan mahtumaankaan.

Jotta pysyisin edes jotenkin kärryillä siitä, mitä kaikkea eri kirppiksiltä tulee haalittua, olen Matemaatikon iloksi luonut alkeellisen excel-taulukon Nysän vaate- ja tarvikekaapin sisällöstä. Tällä hetkellä enemmistö vaatteista näyttää olevan 60 senttisiä tai niillä main, mutta Matemaatikon kauhuksi kirppikseltä kotiutuivat myös muun muassa arviolta vuoden tai kahden vanhalle sopivat kengät. Muttakunneolivatniinhienot. Eikä hintaakaan ollut kuin pari hassua euroa.

No, kaksivuotiaan kengät siis löytyvät, mutta paljon muuta puuttuu vielä - vaatteita ja tarvikkeita. En osaa edes hahmottaa mitä kaikkea. No kantoliina nyt ainakin. Ja kantoreppu. Kestovaippoja. Tuttipulloja ja tutteja. Turvaistuin autoon. Se pinnasänky. Toinen koiraportti. Mitähän muuta? Paljon kaikenlaista. Tavoitteena on välttyä suuremmilta turhakkeilta, mutta emmeköhän mekin kovasta yrittämisestä huolimatta tee omat virheemme ja hanki lopulta omat maidonvaahdottimemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta