perjantai 9. maaliskuuta 2012

Modernit aamukammat

Hups, huomennahan sitä puolimatkan krouvia vasta juhlitaankin. Kai. Ainakin puhelimesta löytyvän Pregnancy-softan mukaan. No, tuplajuhlat ovat tuskin koskaan pahitteeksi.

Kaikki erilaiset odotuskalenterit, tickerit ja muut päivittäiset odotusta siivittävät softat ovat kiehtovia. Ja hyödyllisiä, koska ainakin alkuraskaudesta olin jatkuvasti vähän pihalla kuluneista viikoista ja päivistä. Nykyään laskuri pyörii neuronitasolla tehokkaammin, eikä n+x -tietoja tarvitse kysyttäessä kaivaa kalenterista.

Lukuisista eri vaihtoehdoista olen ottanut käyttööni vasta kolme varsinaista softaa. Puhelimesta löytyy Pregnancyn lisäksi I'm Expecting, ja käyttöliittymien yhteensopimattomuuden vuoksi ipodista vielä erillinen, suomenkielinen Odotukseni. Ensimmäinen ja viimeinen ovat mielestäni oikein informatiivisia ja käyttökelpoisia, keskimmäinen puolestaan melko turha - lähinnä päiväkirjamaiseksi tarkoitettu turhake. Pregnancy taitaa olla jenkkilähtöinen, minkä huomaa - jos nyt ei muusta - niin ainakin ravitsemusohjeiden sisällöstä. Myös FAQ:t tyyppiä "is it safe to drink tap water when i'm pregnant?" eivät tunnu sopivan suomalaiseen ajatusmaailmaan, vaikka erinäisiä keskustelupalstoja lukiessa sitä ei aina uskoisikaan.

Sekä Odotukseni että Pregnancy havainnollistavat viikoittain sekä kuvin että sanoin lapsen kehittymistä. Jälkimmäisen kohdalla kehittyy sikiötietouden lisäksi myös kasviksiin liittyvä sanavarasto, sillä sikiön kokoa havainnollistetaan erilaisilla hedelmillä ja vihanneksilla. Tänään "my baby is the size of a banana". Enemmän tulevaa äitiä kiinnostaa toki tieto esimerkiksi hermostoputken sulkeutumisesta (ensimmäinen helpotuksen huokaus), sikiön liikehdinnästä tai vaikkapa siitä, koska siellä masussa oikein kuullaan. Näillä main pitäisi musiikinkin vähitellen välittyä Nysän korviin.

Ehdotin matemaatikolle myös perinteisen paperisen/pahvisen aamukamman askartelua, mutta olisi kuulemma liian masentavaa, jos se loppuisi kesken, eikä vauvaa vielä kuuluisikaan. Tyydyn siis mielenkiinnolla odottelemaan näiden modernimpien ohjelmien versioita yliaikaisista odotuksista (jos niin on käydäkseen):

"Tänään tunnet olosi käsittämättömän ärtyneeksi. Mietit kuumeisesti keinoja, millä saisit synnytyksen käynnistymään, etkä jaksaisi omasta mielestäsi odottaa enää päivääkään. Puolisosi todennäköisesti kärsii lisääntyneestä ärtyneisyydestäsi, ja olette molemmat vetäytyneet omiin oloihinne synnytystä odottamaan. Vauvasi koko alkaa olla kohtuullisen palkintokurpitsan luokkaa."

jk. Hyviä vinkkejä erilaisista odotus-ohjelmista otetaan vastaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta