keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Leipää ja piimää vaan.

Tänään aktivoiduttiin Matemaatikon kanssa sen verran, että aloitettiin vihdoin sairaalakassin pakkaaminen. Kassin tämänhetkisestä sisällöstä päätellen olen valmistautumassa vähintäänkin kolmanteen maailmansotaan - ainakin, jos eväiden määrästä tekee johtopäätöksensä. No, jos pahimmat pelkoni synnytyksen kulusta toteutuvat, niin maailmansota tuntuu sen jälkeen ajatuksena lähinnä kevyeltä kehäpainilta. Kyllä siinä nyt jo vähän suklaata tarvitaankin.

En nyt kehtaa luetella kaikkia niitä ruokalaatuja, mitä kassista löytyy, mutta sen voin kertoa, että hammaslääkäriliitto ei taida suositella juuri mitään eväskassistani löytyvää. Tai no ehkä sitä vihreää teetä, jos jotain. Vähän kranttu kun teen suhteen olen, pakkasin kummipojan äidin vinkistä mukaan omat irtoteet. Saa nähdä, tuleeko juotua.

Eväiden lisäksi laukusta löytyy tällä hetkellä hammasharja, hammastahnaa, yösiteitä, liivinsuojuksia, korvatulpat, suihkusaippuaa ja kosteusvoidetta. Tarkoituksena on pakata mukaan vielä ainakin luettavaa molemmille (siis minulle ja Matemaatikolle, Nysän kirjallinen kasvatus aloitettakoon vasta kotona), ipod, kamera, vauvan kotiutumisvaatteet, jotain omaa vaatekappaletta ja tietysti neuvolakortti. Juuri nyt en keksi, mitä muuta voisin tarvita. Imetysliivit olisi kai hyvä hankkia, mutta sopivan fleksiibeli malli on toistaiseksi vielä valitsematta. Niin joo, riepuja pitäisi pakata koiria varten. Koirat eivät kyllä valitettavasti ole tervetulleita sairaalaan, edes perhehuoneeseen, mutta mikäli koirat jäävät kotiin Matemaatikon hoiviin, järkeilimme, että uutta perheenjäsentä voisi tehdä tutummaksi jo ennen kotiutumista kantamalla haukkujen haisteltavaksi vauvantuoksuisia riepuja. Niitä siis kassiin kanssa.

Kaverille ennustin, että sairaalakassini tulee todennäköisesti koostumaan muovikassin pohjalle viime hetkellä heitetyistä hammasharjasta ja likaisesta t-paidasta. Mutta ei, nyt jo näyttää paljon paremmalta. Enää pitää muistaa lähtiessä napata se kassi mukaan..

4 kommenttia:

  1. Mä en ollut lähdössä maailmansotiin tai mihinkään muuhun vastaavaan, mutta pakkasin tälle reissulle vähintään koko omaisuuteni enkä silti mitenkään järkevästi. Olen siis melkoisen huono tässä ja luultavasti hamassa tulevaisuudessa sairaalakassikin koostuu noin kolmesta ikeakassillisesta. Yksi pelkkiä syötäviä juttuja toki.

    Mites omat kotiutumisvaatteet? Voihan olla, että sinne sairaalaan lähdetään kiireessä vähän vähemmän mukavissa vaatteissa. Tosin Matemaatikkokin osaisi tässä tapauksessa kotoa jotain tuoda.
    Minä pakkaisin silti luultavasti kolmet kotiutumisvaatteet, eihän sitä tiedä, mitä tarvitsee... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on kyllä vähän samaa taipumusta mukaan otettavien tavaroiden hamstraamisen kanssa, mutta lähes joka reissulle pakkaan laukun aikaisintaan edellisenä iltana, useimmiten juuri ennen lähtöä. Nyt pitäisi kai yrittää jotenkin vähän ennakoida, mikä tekee pakkaamisesta astetta haastavampaa. Lähinnä osaan tosiaan ennakoida mielitekojani eväiden suhteen.

      Kotiutumisvaatteet lienevät tosiaan aika olennaiset mukaan otettavat. Voi silti olla, että jätän sen puolen kuitenkin Matemaatikon hoidettavaksi. Oma vaatevarasto kun on kutistunut nyt loppuraskautta kohden huomattavan pieneksi, niin en oikein osaa pakata niistä vielä mitään laukkuun odottamaan. Hätätapauksessa palaan sitten samoilla vaatteilla kuin sairaalaan menenkin.

      Poista
  2. Kuulostaa varsin pätevältä varustautumiselta. Suosittelen pikaisesti niiden imetysliivien hankintaa, vaikka aluksi mitkä tahansa kaupasta löytyvät mukavan tuntuiset. Kalliimpia liivejä voi ostella sitten kun rintavarustuksen kokoluokka on synnytyksen jälkeen jossain määrin vakiintunut (kirjoittaja nimimerkillä Päivässä B:sta D:hen). :)

    Mulla oli kyllä mukana kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta. Mutta jopa merenrannalta kerätyistä pyöreistä kivistä oli lopulta hyötyä, niitä oli mukava puristaa käsissä supistusten aikana. Ja omaa teetä olisi kyllä pitänyt olla mukana, kun tarjolla oli vain Liptonin tummaa pussiteetä, ei minkäänlaista vihreää.

    Puolisolle kannattaa myös pakata rennot synnytysvaatteet ja eväät.

    Kovasti tsemppiä T!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liivit hankittu..:) En tiedä yhtään, lienevätkö sopivat vielä synnytyksen jälkeenkin, mutta kyllä niillä kai alkuun pääsee.

      Ei kai sillä lopulta liene väliä, kuinka paljon mukana on tarpeetonta tavaraa, kunhan kassista löytyisi niiden ohella myös kaikki tarpeellinen. Koska koti on kuitenkin lisävarustusta ajatellen kohtuullisen lähellä, niin on kai turha ihan kauheasti hermoilla moisten yksityiskohtien suhteen. Luulisin, että sairaalassa tulee lopulta mietittyä jotain ihan muuta kuin sitä, tuliko se pelikonsoli pakattua mukaan vai ei..

      Kiitos tsempeistä, kohta niitä oletettavasti tarvitaan! :)

      Poista

Tietoja minusta