perjantai 24. elokuuta 2012

Polkupyörän lainasimme..

Jiin ensimmäinen mummolaturnee alkoi tänään. Ensimmäinen etappi oli koirakavereiden tipautus Forssan mummolaan, josta matka jatkui kahvitauon jälkeen kohti Keski-Pohjanmaan mummolaa.
Matkaa on tehty nyt lähestulkoon kellon ympäri, eikä vielä olla edes perillä. Pitkä ja puuduttava automatka on ollut kuitenkin loistavaa koulutusta entisille stop-and-go -elämästä nauttineille vanhemmille. Muun muassa tällaisia havaintoja matkan varrella on tänään tehty:

1. Vauva on kiitollinen matkakumppani silloin kun sen perustarpeet on tyydytetty. Silloin se lähinnä nukkuu tai tuijottelee edessä olevaa penkin selkämystä.

2. Valitettavasti perustarpeisiin (ruoka, uni, kuivat vaipat) tulee tarpeeksi pitkän automatkan aikana mukaan myös viihtyvyys. Tietyn pisteen jälkeen se penkin selkämys ei ilmeisesti enää riitä. Vaikka äiti sitä epätoivoisesti yrittäisikin koristella helistimillä tai pehmoleluilla. Syliin on päästävä!

3. Jos nälkä yllättää, kannattaa pysähtyä sille lähimmälle bussipysäkille syöttämään vauva. Ei kannata "jäädä seurailemaan tilannetta" paremman taukopaikan toivossa. Ei se tilanne siitä nimittäin mihinkään muutu. Huutoäänen voimakkuus sen sijaan muuttuu. Kovemmaksi.

4. Jokainen lyhytkin imetyspysähdys kestää vähintään kymmenen minuuttia. Navigaattorin tarjoamaan arvioituun saapumisaikaan kannattaa lisätä noin tuhat minuuttia ja toivoa, ettei se ole pahasti alakanttiin.

5. Aikaa kannattaa varata myös tuntemattomien kanssa jutusteluun ja vauvan esittelyyn. Varsinkin, jos vauvan pukee matkan ajaksi julmetun suloiseen koirahaalariin. (Siinä on häntä ja kaikki!)

6. Ei kannata yrittää piipahtaa taukokahveille/ruokakauppaan/mihinkään uniltaan herätetty vauva kainalossa ilman, että ensin syöttää sen. Uniltaan herätetty kolmeviikkoinen on nälkäinen ja oma ostosreissu jää lyhyeksi, jos vauva ei saa hetikohta ruokaa.

7. Se vaippakassi kannattaa raahata sinne huoltikselle mukaan vaikka ihan vaan varmuuden vuoksi. Todennäköisesti vaihtotarvetta on.

8. Ei saa masentua, vaikka musupallero vääntäisi kauniit kakat välittömästi autoon istumisen jälkeen. Niin kauan kuin auto seisoo siinä huoltiksen pihassa, tilanne ei ole paha. Vähän ärsyttävä kylläkin.

9. Omat eväät on hyvä juttu. Varsinkin, jos maidottomana päättää pysähtyä Juustoportti -nimiseen taukopaikkaan.

10. Näin pitkälle ei välttämättä kannata lähteä ihan vaan viikonlopuksi. Muuten voi käydä niin, että perillä ehtii käydä lähinnä vilkuttamassa auton ikkunasta. Tai joutua Matemaatikon tavoin pohtimaan matkan varrella, että "onkohan siellä vielä euro käytössä, kun me vihdoin päästään sinne".

2 kommenttia:

 1. Tästä saisi kyllä aika hyvän yleisoppaan äitiyspakkauksen mukana jaettavaksi. Itse yritän noudattaa lasten kanssa liikkuessa ja kodin remonttien suhteen seuraavaa neuvoa, jonka A kuuli eräässä bisneskoulutuksessa: kerro alkuperäinen aikataulu piin likiarvolla.

  Laitoin sulle blogissani tunnustuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin kolmen kertoimella täälläkin on aikatauluja rukattu - ja sitten naureskeltu, että ei nyt sentään. Lopulta ollaan todettu, että näköjään kyllä nyt sentään, ja sitten ollaankin taas oltu myöhässä..:)

   Poista

Tietoja minusta