maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vauvaviikko

Tulipa aamulla tehtyä taas varsinainen neuvolapyrähdys. Matemaatikko oli edellisellä kerralla pyytänyt varaamaan seuraavan ajan itselleen sopivaan aikaan, koska alkoi tuntea olonsa ulkopuoliseksi parin käyntikerran jäätyä väliin. Tein työtä käskettyä ja varasin aamun ensimmäisen ajan, kello kahdeksaksi. Ulos lähdimme kai kaksikymmentä yli - koska terveydenhoitaja oli kymmenisen minuuttia myöhässä.

Perussettiä. Virtsanäyte puhdas. Verenpaineet neuvolatasolla, mutta terveydenhoitajan mielestä "erinomaiset", hemppaa ei mitattu, koska oli viimeksi niin hyvä. Painoa +700g/vko, johtuen lähinnä siitä, että edellisellä kerralla saadut lukemat eivät vastanneet totuutta. Painonnousu on siis kiistämätön fakta, mutta nousuvauhti on sentään hieman tasaisempi kuin +50g > +700g antaa ymmärtää. Sf-mitta oli 31 senttiä ja jotain millimetriä, kauniisti siinä keskikäyrällä. Syke n.140 (niin kuin joka kerta on ollut), turvotusten suhteen negatiivinen sormusmitta ("ai sulla on vielä sormukset sormessa, ei sulla sitten oo mitään turvotuksia"). Nysän epätasainen liikehdintä kuulemma ihan normaalia, ei tarvitse huolehtia, ja se outo, sykkeen kaltainen rytmikäs pompsahtelukin on kuulemma ihan vaan hikkaa, niin kuin olen arvellutkin.

Vauvaviikko jatkuu tästä ensi yön baby showereilla kummipojan kotona. Keskiviikkona on puolestaan Haikaranpesän synnytysvalmennus, part 2, ja torstaina käydään vielä Kättärillä latelemassa tarkat reunaehdot ja aikataulut sille, koska meidän villepetteri syntyy ja millä tavalla.

Pesukone pyörittää tuolla taustalla ännännettä koneellista vauvanvaatteita. Kummasti söpöimmätkin collegehousut muuttuvat arkisiksi, kun niitä kolmattakymmenettä kappaletta nostelee kuivumaan. Omien kirppisreissujen lisäksi kun tuleva isoäiti on oikein urakalla huhkinut huutonetissä ostamassa vaatteita, joita emme todennäköisesti ikinä ehdi kaikkia käyttää.

Uusia harsoja pestessäni pohdiskelin ääneen matemaatikolle, pitäisikö harsoja kierrättää suoraan pyykkinarun ja koneen väliä useampia kertoja paremman imukyvyn saavuttamiseksi. Matemaatikko tuumi, että olisi hyvä, jos harsoille keksisi jotain käyttöä pesukertojen välissä - ettei turhaan pestäisi puhtaita harsoja. Lyhyehkön pohdinnan jälkeen matemaatikko keksikin itse ratkaisun: "Pitäisikö tehdä vaikka juustoja?". 

4 kommenttia:

  1. Heh, juustojen tekeminen kuulostaa helpolta puuhalta. :D

    Kiva, että sulla on babu showerit! Itsekin olen suunnitellut niiden järjestämistä odottavalle ystävälle ja muutenkin olen vain hyvilläni tavan rantautuessa Suomeen. En siis toivo sellaista tavarankeruujuhlaa, mitä olen ymmärtänyt Amerikassa baby showereiden olevan vaan yhtä hyvää tekosyytä hieman juhlistaa ja viettää aikaa kaveriporukalla. Suomalaiset ovat niin kovin huonoja juhlimaan, yhteen keräännytään korkeintaan häissä ja hautajaisissa.
    Toivottavasti kertoilet vielä, millaiset juhlasi olivat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tosiaan kyseessä vähän epävirallisemmat baby showerit, mutta olen kyllä kanssasi ihan samaa mieltä - suomalaistettuna versiona oikein mainio juhlan aihe. Kaveri olisi ansainnut vähän isommatkin baby showerit, mutta meillä oli loppujen lopuksi kyse lähinnä kiireettömästä yhdessäolosta. Hyvän ruoan ja aamuyöhön jatkuneen juttelun jälkeen paras ohjelmanumero oli varmaankin herääminen kaksi ja puolivuotiaan kummipojan vierestä seuraavana aamuna..:)

      Poista
  2. Voi harsopyykki :) Käytätte niitä varmaankin vaippaharsoina, jos imukyvyn kasvattaminen on tärkeää? Itse en aluksi tullut ajatelleeksi tuota ja olin aivan ihmeissäni, kun uudet harsot olivat imukyvyltään niin huonoja ja käytetyt taas hyviä. Asia selkeni sitten myöhemmin :)

    Mulle tuo baby shower-kulttuuri on aikalailla tuntematon. Ovatko ne polttarityyppiset ystävien vai odottajan itsensä järjestämät juhlat? Toivottavasti juhlasi olivat mieluisat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaippaharsoista tosiaan on kysymys. Onneksi niitä on tullut ostettua myös käytettynä, joten jospa osassa riittäisi imukykyä siksi aikaa kunnes muita saa pestyä muun käytön jäljiltä - juuston tekeminen kun jäi ihan matemaatikon vitsikkyyden varaan.

      Meidän baby showerit eivät kyllä juurikaan poikenneet kahden kaveruksen illanvietosta. Mitä nyt mediasta olen oppinut, oikeat baby showerit sisältävät enemmän ohjelmaa ja enemmän vieraita (vähän polttarityyppisesti eri kaveripiirejä yhdistävästi), mutta meillä oli tosiaan kyse vähän arkisemmin yökyläilystä, herkuttelusta ja vauva-aiheisesta juttelusta yömyöhään. Kummipojan äiti kun tosiaan on viimeisillään raskaana hänkin. Mutta mieluisaa oli - kiireetöntä ja mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja tuttua, hyvää seuraa. Mitäpä sitä muuta kaipaisikaan?

      Poista

Tietoja minusta