keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Reissuvihko

Unikoulusta hyvää iltaa.

Ensin hyvät uutiset:

Yöimetykset ovat nyt todella Jiin osalta ohi. Yöt ovat sujuneet vaihtelevalla menestyksellä, mutta kertaakaan ei ole tullut sellainen olo, että imettäminen olisi ainoa keino saada lapsi rauhoittumaan/nukkumaan. Maitoa on tarjottu aikaisintaan 05.00, mutta useimpina aamuina todellisuudessa vasta tuntia tai kahta myöhemmin.

Unikoulun henkilökunta ei ole sortunut myöskään turhaan itkettämään lasta. Isäihminen ei ole kaikkina öinä kelvannut lapsen lohduksi, ja niinä öinä (maidottomat) unet on nukuttu tyytyväisesti äidin kainalossa. Äidintarve kun ei kuitenkaan ole yhtä kuin maidontarve.

Päiväunet ovat palanneet parin tunnin -malliin.  Ei joka päivä, mutta useimmiten.


Sitten ne vähemmän hyvät uutiset:

Täyspitkiä yöunia ei ole toistaiseksi saatu lisää. Niitä toki kaivattaisiin, mutta vanhempia lohduttaa jo öiden kehittyminen siihen pisteeseen, että ensimmäiset heräilyt tapahtuvat useimpina öinä vasta 04-05 aikaan. Sehän itse asiassa määritelmällisesti tarkoittaa täysiä yöunia, niihin kun riitti se viisi tuntia yhtäjaksoista unta. Mutta sillain normaalien ihmisten määritelmällä (vanhempien omat yöunet+pari tuntia) uusintaa odotellaan.

Lapsen päiväkiukkuisuus on lisääntynyt. En tosin oikein muista, tapahtuiko se jo ennen unikoulua, mutta tällä hetkellä tuntuu, että lapsi on päivisin suhteellisen räjähdysherkkä. Asialla saattaa olla jotain tekemistä hampaiden kanssa. Alkavan yön aikana testissä onkin vanha tuttu Panadol 125mg.

Päiväimetykset ovat jotakuinkin triplaantuneet. Ei se varsinainen miinus ole, sillä pidän päiväimetystä sekä mukavana että tärkeänä lapsen kannalta. Se pistää kuitenkin taas miettimään uudelleen esimerkiksi kaupunkipäivät, jotka Jaappanista saakka ovat hoituneet suitsait ilman tankkaustarvetta. Ei onnistu enää.


edit: pitikin mennä tänne taas kirjoittamaan mitään. suht hyvien öiden putki katkesi viime yönä ilmeisesti hammaskipuun, ja täällä sitä taas istutaan silmät ristissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta