maanantai 21. tammikuuta 2013

Atooppinen iltapuuroihottuma.

Satuinpa eräänä iltana huolestuneena pohdiskelemaan ääneen lapsen kasvoille ilmestynyttä ihottumaa.  

Ettei vaan olis alku jollekin atooppiselle ihottumalle. Tulee tietty astmat ja allergiat samantien. Kauhee lääkärikierre ja rasvausrumba.

Kauhuskenaario ei ehtinyt onneksi alkua pidemmälle, kun siinä lapsen kasvoja raivoisasti rasvatessani Matemaatikko muisti yhtäkkiä unohtaneensa pestä iltapuurot lapsen naamasta.

Näitä pieniä onnistumisen kokemuksia taas.

2 kommenttia:

  1. No mutta hyvä niin. Toivotaan, allergioilta säästytään jatkossakin. Meillä nuoremmalla alkoi täysin maidoton ruokavaliokokeilu, jokseenkin tarkkaavuutta vaativaa näin maidonkäyttöön tottuneelle. Maitoproteiinia kun tuntuu löytyvän mitä yllättävimmistä paikoista.

    Mäkin kauhistelin joskus "hirveitä mustelmia" lapsella, jotka lopulta paljastuivat mustikaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, oon taas unohtanut vastata. (Anteeksi). Maitoproteiinia tuntuu tosiaan löytyvän vähän joka elintarvikkeesta. Itse hyödynsin silloin maidottomassa vaiheessa vegaanisia elintarvikelistoja, ja joltain allergiasivustolta taisin löytää listoja ihan vain maidottomistakin asioista. Onneksi ilmeisesti kaikki keksit yms. herkut, jotka "saattavat sisältää maitoa", eivät Suomessa valmistettuina sitä oikeasti sisällä. Näin ainakin muistan sieltä allergiasivustolta lukeneeni. Helpottaa kummasti esim. keksihyllyllä.

      Täällä rapsitaan jo tottuneesti puuroihottumia pois naamasta. Niin tottuneesti, että välillä pitää ihan pysähtyä miettimään, että onko tämä nyt edes puuroa enää..:)

      Poista

Tietoja minusta