tiistai 16. lokakuuta 2012

Pulloruokinnan abc

Nyt on taas onnistuttu niin viimeisen päälle, että on pakko kirjoittaa muistiin nämä elämää suuremmat ohjeet. Näillä vinkeillä koulutat lapsestasi kokeneen pulloruokailijan ja varmistat sekä kallisarvoista vapaa-aikaa itsellesi että huoletonta laatuaikaa lapsen kanssa puolisollesi:

1. Viivyttele tuttipulloon tutustumista mahdollisimman pitkään. Mitä pidempään, sen parempi.

2. Älä missään nimessä tutustu minkäänlaisiin maidon pumppaamista, pullojen käyttöä tai maidon säilytystä koskeviin ohjeistuksiin etukäteen. Harjoitus tekee mestarin, ja on paljon parempi suorittaa kaikki harjoituskerrat kerralla ennen tositoimiin ryhtymistä. 

2. Kun vihdoin kaivat sen pullon kaapista pölyttymästä, huolehdi harjoittelusta itse ja ihan yksin, koska sinulta kaikki vauvaan liittyvä nyt vain sujuu niin paljon helpommin. Turha tähän nyt on miestä sotkea.

3. Onnistu muutama kerta ihan sattumalta, ja tee tästä se johtopäätös, että taito on nyt pysyvästi lihasmuistissa. Unohda tämän jälkeen koko asia, koska "kyllä se nyt jo osaa sen".

4. Järjestä ensimmäinen harjoittelumahdollisuus puolisollesi lähtemällä itse saman tien esimerkiksi kahdeksaksi tunniksi töihin. "Kyllä se uimaan oppii, jos ei halua hukkuakaan", sanoo jo vanha kansanviisauskin.

5. Nauti pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen työsi tuloksista. Olet sen ansainnut!


Kuvan pullo liittyy tapaukseen.

2 kommenttia:

 1. Hahaa hienoa :D

  Parhaitenhan tuo olisi toki toiminut, jos olisit ollut yötöissä, jollon lapsi olisi vielä saanut mukavan yllätyksen yöllä, kun rintaa ei olekaan tarjolla vaan tadaa - kuminen tutti! Öisin lapset ovat kaikkein vastaanottavaisimmillaan kaikelle uudelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yötyöt! Nehän tästä tosiaan vielä puuttuivatkin..ens kerralla kokeillaan sitten sitä, niin päästään vielä vähän lähemmäs vuoden äiti -palkintoa.

   Poista

Tietoja minusta