tiistai 20. elokuuta 2013

Eri(te)kivaa.

Niille, joilla mielikuvitus venyy ja paukkuu. Kuvitelkaapa tämä:

Päivällisen jälkeen lapsi on yltä päältä tahmassa, jota aiemmin myös päivälliseksi kutsuttiin. Vien lapsen pesulle, riisun alasti ja suihkuttelen. Vien nakupellen olkkariin kuivattelemaan. Olkkarissa nakupelle saa vielä maidot jälkiruoaksi.

Nakupelle lähtee baaritiskiltä tanssilattialle joraamaan muumilaulun tahtiin. Äiti tietää, että kohta on mentävä, muttei sitä, että se hetki oikeasti meni jo. Yhtäkkiä äiti spottaa kolostaan kurkistelevan myyrän pään, ja kaappaa lapsen äkkiä syliin rynnätäkseen vessaan. Syliin kaapatessaan äiti havaitsee myös lätäkön tanssilattialla.

Juoksujalkaa äiti ryntää kohti vessaa lapsi käsivarsillaan. Myyrä etenee kuitenkin määrätietoisesti kohti valoa, ja askeleen verran ennen vessan ovea, kierähtää kolostaan hienolla kaarella suoraan äidin lattialla avoinna lojuvaan reppuun.

Askeleen päässä vessan puolella oven raosta paljastuu hartaana biojäteastiaa tyhjentävä koirajuniori. Lattia on kahvinpurujen ja omenankuorien peitossa, koiran kuonolla puolestaan kananmunakuorien kokoelma.

Ihan hauska, että sattui olemaan myös se toinen siivoamaan kykenevä käsipari kotona.

4 kommenttia:

 1. :D Ääneen repeilyä duunissa! Ja juuri tuon takia lapsen hetket ilman vaippaa ovat melko lyhyet kotona, oon käynyt about saman läpi jo pari kertaa :)

  Miten meni eka päivä poissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, eipä taida meiltäkään montaa kontaminoitumatonta pintaa enää löytyä..ei mee vessahätäviestit äidille ihan perille. :)

   Eka päivä meni yllättävän hyvin. No siihen nähden, että menomatkalla teki aika monta kertaa mieli kiskaista sekä fyysisestä että henkisestä hätäjarrusta, ja palata kotiin. Mutta selvisin siitä!

   Poista
 2. Heh. Toivottavasti myyrä oli kiinteää sorttia eikä äidin repun sisältö kärsinyt.

  Tuli mieleen tapahtuma, kun meillä oli pupuja esikoisen ollessa vauva. Eräänä yönä vaippaa vaihtaessa totesin pesutarpeen enkä viitsinyt enää laittaa likaista vaippaa takaisin. Eteisessä matkalla vessaan meinasin kompastua pupun pissa-ripuli-sekoitukseen ja samalla vauva päästi ne loputkin kakkansa pitkin eteisen lattiaa, sinne pupujen tuotosten sekaan. Siinä sitten siivoilin jätöksiä tietämättä enää mikä on mistäkin lajista peräisin.

  Niin ja toivottovasti ensimmäinen kouluviikko meni mukavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh tosiaan. Myyrä oli onneksi semmoista vain lievästi traumatisoivaa mallia, joten eipä sille voinut itsekään kuin nauraa. Niin hienosti tähdätty.

   Pupuripuli-vauvankakkasekoituksen siivoamienn keskellä yötä kuulostaa kyllä joka äidin toivehommalta. Onneksi noita yöllisiä vaipanvaihtotarpeita on itselle tullut vastaan ihanan vähän. Voi olla, että olisin jonain yönä laittanut vahingossa sen saman vaipan nurinpäin käännettynä takaisin..:)

   Ja kiitos, menihän se. Tokakin on kohta mennyt ihan samalla mallilla.

   Poista

Tietoja minusta