maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kotonassa.

Niin tuli maanantai ja viides sairasteluviikko.

Olo alkaa olla aika turhautunut. Se siitä vauvauinnista. Lapsi on tuskin enää millään muotoa vauvaksi määriteltävissä siinä vaiheessa, kun tämä flunssa on voitettu. Eikä oppinut äitikään sitten niitä bailatinon askelia, kun ehtii koko bailatino päättyä ennen tervehtymistä.

Sitkeän flunssan tiimoilta olen ehtinyt nyt tunnin jos toisenkin pohtia näitä lasten tartuntatauteja. Jiin isoäidillä on tapana väittää, että "ne tulevat kyllä, jos ovat tullakseen". Isoäiti saattaa olla oikeassakin, mutta itse olisin taipuvainen ajattelemaan, että tautien ehkäisyn hyväksi olisi vielä jotain tehtävissäkin. On esimerkiksi mahdotonta välttää muskariebolaa (uusi nimitys pitkäkestoiselle flunssalle, jonka alkuperä on todennäköisesti muskarin marakasseissa), jos niitä samoja marakasseja nuolee n määrä lapsia ilman että niitä desinfioidaan välissä. Ja kukas niitä nyt desinfioisi, kun isoäidin lisäksi moni muukin tuntuu ajattelevan, että "tulee, jos on tullakseen". Sama pätee toki muihinkin harrastusvälineisiin. Enkä kyllä mitenkään kauhean usein näe lasten käsiä pestävän julkisilla paikoilla, mikä olisi sekin omiaan vähentämään pöpöjen leviämistä lattioilta suuhun. Ja tietysti olisi ihan toimiva ehkäisykeino sekin, että näiden nuhanenien kanssa pysyttäisiin mahdollisimman paljon kotona. Vaikka täytyy sanoa, että kohta 1,5kk eristyksissä olleena alkaa vähän jo hapottaa tämä omien seinien tuijottelu.

Jii ei kärsi tällä hetkellä vain flunssasta, vaan oman osansa soppaan heittävät myös puhkeavat hampaat, jotka aiheuttavat melkoista kränää ilman näkyvää tulosta. Ensimmäiset kaksi hammasta puhkesivat melko hyvällä teholla ilman kummempia vaivoja, mutta nyt pientä suuta pakottaa niin kamalasti, ettei mikään ole kivaa. Ei nukkuminen, syöminen eikä leikkiminen. Avuksi on annettu pieniä annoksia panadolia, jonka avulla esimerkiksi öistä selvitään ilman massiivisia silmäpusseja, mutta yleistä pahantuulisuutta nekään eivät karkoita. Ja temperamentiltaan äitiinsä tullut lapsi kyllä kertoo, milloin meno ei miellytä. On siis vuotavan nenän lisäksi toinenkin hyvä syy sille kotona pysymiselle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta