tiistai 23. kesäkuuta 2015

Arkea ja aktiviteetteja

Rupesin muistelemaan Jiin vauvavuosilta hyviksi havaittuja keinoja nukkumiseen. Jos olisi jotenkin vaikka oppinut virheistään ja osaisi tehdä jotain tämän seuraavan kanssa vaikka vähän fiksummin. Ne ensimmäiset "virheet" kun on jo onnistuneesti toistettu: vauva nukkuu perhepedissä eikä tuttiakaan ole opetettu syömään, vaikka niin vannoin tunkevani sen seuraavalle suuhun jo ennen kuin ehtii päästää ensiparkaisuaan.

No, aika vähissä ne "hyviksi havaitut keinot" näköjään ovat. Olisi kai voinut päätellä jo siitä, että taisin Jiin vauva-aikana nukkua ensimmäiset täydet yöunet jossain 11kk:n kohdalla. Mutta oli se yksi aikanaan arkea mullistanut menetelmä: EASY. Eat - activity - sleep - you. Toisen lapsen kanssa sen Y:n voi kyllä unohtaa heti kättelyssä, mutta syöminen heräämisen jälkeen, ei ennen nukahtamista - se on jotain, mikä muistaakseni kannattaa pitää mielessä.

Valitettavasti tällaisen kuukauden vanhan "activity" on lähinnä sitä syömistä, joten vielä ei ole arki mullistunut isoveljen aiheuttamia paikallisia mullistuksia lukuun ottamatta, joten tämän kikkakolmosen käyttöönotto jää vielä taka-alalle odottamaan. Tuossa tuo nytkin nukkuu onnellisena rinnalla..

Tänään oli vauvan kolmas neuvola, ja kolmas neuvolantäti. Alkaa muistuttaa ensimmäisen odotuksen aikaisia neuvolakäyntejä, jolloin uskoakseni terveydenhoitajien "kerää koko sarja" tuli suoritettua. Nyt uusintakierroksella. Vaan mikäpä siinä. Lapsi kasvaa omaa uskomatonta tahtiaan. Painoa on jo melkein viisi kiloa (+1.3kg kotiutumispainosta), ja komea elintasopussukka leuan alla todistaa, että maito maistuu. Pikkusisko on myös todistettavasti samaa isopäistä sukua kuin isänsä ja isoveljensä. Iho siisti ja "ihana tyttö". Ihastuttavasti jaksaa hymyillä ja pikkuisen jo jutellakin.

Vauva on saanut myös nimen. Ristiäisiin on vielä 2,5 vkoa, mutta nimi on jo lyöty lukkoon. Enää pitäisi opetella käyttämään sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta