perjantai 14. syyskuuta 2012

Jii niin kuin...

Alkuperäinen aikomus oli päästä ristiäisten suhteen helpolla ja ostaa kaikki mahdollinen valmiina. Lopputuloksena hikoiltiin koko viikko erilaisten leipomusten parissa. Viimeiset kakut kuorrutettiin viime yönä tämän vuorokauden puolella, ja koko ristiäisiä edeltävä päivä meni viimeisten tarjoilujen perässä juostessa. Mennään sieltä, mistä aita on hankalin, vai miten se menikään.

No, nyt on kirppu kuitenkin kastettu ja ristiäiset juhlittu. Jiistä tuli yhtä kuin Joel. Sukunimestä keskusteltiin vielä tänä aamuna, maistraatin paperiin raapustettiin pari minuuttia ennen kastetta minun sukunimeni, joka lennosta vaihdettiin kuitenkin Matemaatikon sukunimeen heti kasteen jälkeen, ennen papin allekirjoitusta. Aika meidän tyylinen ratkaisu.

Ai että miten tähän päädyttiin? Kaiken oikeudenmukaisuuden nimissä Jiin olisi kyllä kuulunut saada minun sukunimeni, mutta vaikka lopulta sainkin Matemaatikon myöntämään tämän, tuntui liian pahalta evätä toiselta niin suuri toive, ja valita lapselle se oma sukunimi. Varsinkin, kun en ole koskaan nähnyt Matemaatikon haluavan mitään yhtä kiihkeästi kuin tälle lapselle oman nimensä. (Oli  päätöksen takana kyllä muitakin, vähän blogia henkilökohtaisempia syitä.) Oletettavasti vie aikansa ennen kuin itse totun sukunimeen, eikä se enää kaiherra sydäntä, mutta vaikka sukunimen valinta jättikin melko kitkerän maun suuhun, tuntuu hyvältä nähdä puoliso nyt niin onnellisena. Lunastinpa samalla itselleni veto-oikeuden n määrään tulevaisuudessa tehtäviä ratkaisuja.  Ja oli sukunimi mikä hyvänsä, on Jii tietysti minulle ennen kaikkea äidin oma musupallero - vaikkei sitä valitettavasti virallisiin asiakirjoihin saakaan painaa.

2 kommenttia:

  1. Musu-Pallero olisi voinut kyllä mennä läpi, mutta ehkä parempi näin. Joel on kaunis nimi, heti mietin miten hyvältä se näyttää kaunolla kirjoitettuna.

    VastaaPoista
  2. Kaunis nimi :)
    Miten muuten toimitte ristiäismekon kanssa - lainasitteko srk:lta vai ostitteko omaksi?

    VastaaPoista

Tietoja minusta