lauantai 23. tammikuuta 2016

8kk.

Kahdeksankuinen. Melkein vuoden jo! Ja ihan oikeasti - vastahan se syntyi!

Kahdeksankuisella on mittaa 70cm ja 8.6kg. Lähes täsmälleen samat mitat kuin Kirpulla samanikäisenä. Päänympärystää myöden.

Ei vielä konttaa, mutta ryömii hurjaa vauhtia, toinen käsi koukussa, toinen suorana. Istuu tukevasti ja on todistettavasti pari kertaa saanut itse itsensä istuma-asentoon. Löytynyt myös polviseisonnasta pinnasängyn reunaa vasten. Hakeutuu välillä kokeilevasti konttausasentoon, mutta tavoitteellinen eteneminen vaatii toimivaksi havaitut työkalut, joten eteneminen tapahtuu siis ryömien. Ryömisi sitten senkin edestä. Ihan mihin tahansa.

Syö paremmin kuin isoveljensä aikanaan. Mutta juuri kun tämän lapsen kohdalla ajattelin olla sortumatta mihinkään sormiruokailuihin, on juuri tämä yksilö viime aikoina antanut hyvin vahvoja viitteitä siitä, että soseiden aika on ohi. Syötäväksi kelpaa lähinnä omin sormin suuhun viety. Sen turvin onneksi vielä vähän sosemaisempikin tavara. Jos pitäisi valita lempiruoka, sanoisin porkkanasose. Sormiruoista mieluisinta tuntuvat tällä hetkellä olevan sitrushedelmät. Hampaita on tullut kaksi alaleukaan, ja näillä terävillä talttahampailla taitavasti veistelläänkin joko appelssiininlohkoja tai äidin leukaa.

Ei edelleenkään malta päivisin keskittyä rintaruokintaan, mutta syö senkin edestä öisin. Kukaan ei jaksa edes ajatella mitään ylvieroituksia tai unikouluja.

Kiinnostavinta tällä hetkellä ovat puhelimet ja hammasharjat. Nämä saavat useimmiten herpaantumattoman huomion ja pelottavan päättäväisen liikehdinnän tavoiteltua esinettä kohden. Rakastaa rummuttamista ja muita ääniä tuottavia asioita. Tuottaa myös itse runsaasti ääntä juttelemalla (maama-määmä, paapa-pääpä) ja kiljahtelemalla. Takuuvarma kiljahtelun aiheuttaja on hetkeksi näköpiirin ulkopuolelle kadonneen isoveljen paluu.

On kodin ulkopuolella usein kovin vakavan ja tuumivan oloinen, mutta repeää useimmiten riemuun jo kotirappusissa. Kotona onkin sitten yhtä hymyä ja hihkumista. Meidän rakas! ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta