maanantai 23. marraskuuta 2015

Kehu äiti päivässä.

Kirpun kerhossa järjestettiin jonkinlainen pakollinen, varhaiskasvatussuunnitelmaan kuuluva vanhempainvartti. Sisältönä Kirpun mietteitä kerhosta, vanhempien ajatuksia sekä ohjaajien näkemyksiä Kirpusta kerholaisena.

Keskustelun sisältö oli kaikin puolin positiivista, niin kuin nyt voi odottaakin. Kuulimme, että Kirppu on reipas kerholainen, jonka vahvuuksia ovat rikas mielikuvitusmaailma lukuisine leikkirooleineen, sekä musikaalisuus. Muskaritausta kuulemma näkyy. Kirppu on ohjaajien mukaan myös reipas ja sinnikäs pukemaan vaatteita (kerhossa vaihdellaan ulko- ja sisäliikuntavälineiden välillä, ystävällinen kaikille ja kaikkien kanssa toimeen tuleva.

Vaikka mitään edellämainituista emme voi laskea omaksi ansioksemme (no tietty muskariin kuljetuksen sekä mielikuvituselämää varmasti rikastuttaneiden kirjojen lukemisen), niin silti keskustelusta jäi todella hyvä ja positiivisella tavalla ylpeä mieli omasta lapsestaan. Olen toki ollut ylpeä Kirpusta ennen kerhokeskusteluakin; meillä asuu aivan upea, fiksu ja hauska kolmevuotias, mutta jotenkin teki vain hyvää kuulla ne jonkun muun sanomana.

Koskan pidän perheemme vuorovaikutus- kiintymys- ja mitä tahansa perhelehdissä koskaan mainittuja suhteita vähintäänkin keskivertaisina tai parempina, ja silti koen niin voimakkaasti positiivisena lapsestani saadun positiivisen palautteen, voisin kuvitella, että vähän huonommillakin suhteilla varustetun perheen elämässä moiset kehumistuokiot tekisivät älyttömän hyvää. Välillä törmää vanhempiin, joille suorastaan toivoisi jonkun ammattikasvattajan vähän kehuvan heidän lapsiaan, jotta nämä itsekin näkisivät lapsissaan edes jotain positiivista. Varmasti jonkinlainen ylpeys kuultaa jokaisen vanhempi-lapsi -suhteen taustalla, mutta voi olla, että ympäristön antama negatiivinen palaute onnistuu sellaisen helposti hämärtämäänkin. Yksi vartin kehutuokio vaikka neljännesvuosittain voisi palauttaa mieleen, että jokaisessa lapsessa ihan aidosti asuu onnistumisen siemen - aina siihen asti, että ympäristö sen onnistuu routimaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta